Save the Date: Talkshows Licht Verstandelijke Beperking

Hoe kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) volwaardig meedoen aan de samenleving? Vanaf september zoekt 'LVB doet mee' in 4 talkshows naar inspirerende voorbeelden en wat er veranderd moet worden om dit voor elkaar te krijgen. 'LVB doet mee' is een initiatief uitgevoerd door Stichting TurningPoint/Studio Noodzaak in opdracht van VWS, JenV, VGN, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, gemeente Leeuwarden en Divosa.

Logo LVB doet mee zonder tekst doet mee

Het idee voor de 4 talkshows komt van een werkgroep die zich inzet voor mensen met een LVB. De werkgroep is ontstaan in het voorjaar van 2020 tijdens een gemeentelijke bijeenkomst over het IBO LVB en wordt voorgezeten door de VNG. Het voornaamste doel van deze werkgroep is meer bewustwording creƫren rondom LVB. Vanuit die gedachte zijn deze 4 talkshows ontstaan.

Data talkshows

De 4 talkshows vinden achtereenvolgens plaats op:

-30 september 2021 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Wat is een LVB'?
live vanuit Leeuwarden

-26 november 2021 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Hoe herken je een LVB?'
live vanuit Amsterdam

-27 januari 2022 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Hoe kunnen mensen met een LVB meedoen?'
live vanuit Rotterdam

-Nog nader bekend te maken: 'Hoe zorgen we voor een toegankelijke overheid voor mensen met een LVB?'
live vanuit Den Haag

Meld je aan voor de talkshow(s) via het aanmeldformulier.