Doe mee aan het online INC. Festival: Elkaar onbeperkt ontmoeten op 8 - 10 juni!

Op dinsdag 8 juni 2021 start het online INC. Festival. Een initiatief van het programma Onbeperkt meedoen! van het ministerie van VWS in samenwerking met verschillende maatschappelijke partners.

Header Inc. Festival

Met het INC. Festival markeert het programma 5 jaar VN-verdrag handicap in Nederland. Tijdens het festival worden jonge mensen met én zonder beperking bij elkaar gebracht. De initiatiefnemers dagen hen uit om samen met hen het verschil te maken voor de komende 5 jaar.

Op de agenda staan onderwerpen rond de thema’s onbeperkt bewegen, onbeperkt ontwikkelen en onbeperkt genieten. Het inhoudelijke programma combineren de initiatiefnemers met cultuur en spectaculaire (live) optredens op het gebied van dans, theater, muziek en film.

Parc Spelderholt

Een mooi voorbeeld waarin het thema onbeperkt ontwikkelen goed tot zijn recht komt, is de vertoning van de videofilm over de uitkomsten van een onderzoek naar de mogelijkheden van jongeren met verstandelijke beperkingen om zich na hun 18e jaar nog verder te ontwikkelen. Uit het onderzoek blijkt dat ze hier zeker toe in staat zijn. De video is tot stand gekomen in samenwerking met  Parc Spelderholt en wordt vertoond op woensdag 9 juni.

Parc Spelderholt is een van de organisaties in ons land die zich richt op het vergroten van de zelfstandigheid van jongeren met verstandelijke beperkingen. De instelling creëert een woon, leer- en werkomgeving waar deze jongeren als student hun talenten kunnen ontwikkelen en in de praktijk brengen. Het gaat hier om jongeren die uitstromen uit VSO en voor wie MBO een brug te ver is.

Onbeperkt meedoen

Goed om te weten: het online INC. Festival is volledig toegankelijk en gratis en vindt in totaal 3 dagen plaats van dinsdag 8 - 10 juni. Als deelnemer hoef je je niet van tevoren te registreren en kun je op ieder moment tussen 15:00 en 22:00 uur de livestream volgen. Doe jij ook mee om de beweging te versnellen naar een samenleving waaraan iedereen vanzelfsprekend meedoet? Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website incfestival.nl.