Veel belangstelling voor nieuwe brancheopleidingen in de dagbesteding

Om te zorgen dat mensen met een beperking optimaal hun talenten kunnen ontwikkelen, moet het onderwijs goed bij hen passen. Daarom heeft VWS drie nieuwe branche-opleidingen laten ontwikkelen waar studenten zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen tot Assistent Groen, Assistent logistiek of Assistent facilitair. Alle drie brancheopleidingen zijn door tenminste twee werkgeversorganisaties erkend.
 

Drie mensen staan aan een statafel met een camera ervoor
Beeld: ©Ministerie van VWS

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) organiseerde in samenwerking met de Academie voor Zelfstandigheid een webinar over de nieuwe opleidingen en de mogelijkheden om 500 studenten met subsidie van VWS op te leiden. 120 mensen namen deel en het enthousiasme voor de opleidingen bleek groot. Wil je meer lezen, of het webinar terugkijken? Kijk dan voor het hele artikel hier.