Geef je op voor de week van het Ervaringsleren!

De week van 15 maart is de week van het Ervaringsleren. Samen met ervaringsdeskundigen van de LFB, professionals uit de praktijk en theatermakers organiseert Begeleiding à la Carte, onderdeel van het programma Volwaardig leven, een ervaring op maat. Tijdens deze interactieve online symposia kom je door middel van ervaringsleren dichter bij de ervaring van iemand met een beperking.

Uitnodiging week van Ervaringsleren
Beeld: ©janhoek.net

Ervaringsleren vergroot het inzicht in het (gevoels)leven van mensen met een beperking. Deze manier van leren, namelijk door te ervaren en te reflecteren, kan bijdragen aan meer persoonsgerichte zorg.

Elkaar beter begrijpen

Bij ervaringsleren worden bewust ervaringen opgezocht die mensen met een beperking dagelijks meemaken. Dat kan op verschillende manieren, zowel offline als online. Bijvoorbeeld door in een rolstoel te gaan zitten, een blinddoek te dragen of te ervaren hoe overprikkeling aanvoelt. Daarbij wordt ook ervaren hoe het voelt om afhankelijk te zijn van de zorg van anderen.

Doel bij ervaringsleren is om bij jezelf waar te nemen wat het met je doet als mensen bij je binnenlopen, met en over je praten, je aanraken en over jou beslissen. Je wordt op allerlei manieren geprikkeld en je reflecteert vervolgens op wat dat met je doet. Door je beleving te delen ontstaat ander contact en ga je elkaar beter begrijpen.

Ga de ervaring aan!

In de week van 15 maart staat elke dag van 9.30 tot 12.00 uur een ander thema centraal:

Maandag 15 maart: Eigen regie: Hoe is het als anderen voor jou beslissen?

Dinsdag 16 maart: 1001 begeleiders: Hoe is het als je 1001 begeleiders hebt?

Woensdag 17 maart: Communicatie: Hoe is het als er niet gelijkwaardig met je wordt gecommuniceerd?

Wil je de ervaring aangaan? Schrijf je dan in voor de ervaringssymposia via deze link.

Meer informatie is te vinden op: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/agenda/de-week-van-ervaringsleren-eigen-regie