Werving voor ambassadeursleergang gehandicaptenzorg van start!

De beroepsorganisaties BPSW (begeleiders) en V&VN (verpleegkundigen en verzorgenden) werken samen om een enthousiaste groep ambassadeurs voor werken in de gehandicaptenzorg op te leiden. Deze ambassadeurs gaan de beroepsgroep vertegenwoordigen, binnen hun organisatie en daarbuiten. De leergang is zowel voor professionals met een verpleegkundige als agogische achtergrond (mbo- en hbo-niveau).

Vrouw met kind
Beeld: ©Ministerie VWS

De werving is gestart en loopt tot eind september. In december 2020 gaat de eerste leergang van start met 16 deelnemers. De leergang zal grotendeels online plaatsvinden en waar mogelijk door middel van ‘blended learning’. Eind 2021 is de eerste leergang afgerond. De Hogeschool Arnhem-Nijmegen doet gedurende het traject onderzoek naar de opbrengst van de ambassadeursleergang, zodat volgende organisatoren van een leergang hier hun voordeel mee kunnen doen.