Talkshow over LVB in de samenleving: meld je aan

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland hebben een licht verstandelijke beperking (LVB). Hoe zorgen we ervoor dat deze mensen zo goed mogelijk mee kunnen doen aan de samenleving? Hiervoor organiseert het platform LVB doet mee op 30 september de eerste van 4 talkshows, waar verschillende professionals en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek gaan.

Logo LVB doet mee zonder tekst doet mee

Want voor mensen met een LVB is de maatschappij vaak te complex en snel. Tijdens de talkshows zoeken de gasten naar inspirerende voorbeelden van hoe het wel kan. En vertellen zij wat er veranderd moet worden zodat mensen met een LVB gewoon mee kunnen doen. Ook geven zij tips en delen zij hun ervaringen en visies.

Data talkshows

De 4 talkshows vinden achtereenvolgens plaats op:

 • 30 september 2021 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Wat is een LVB'?
  live vanuit Leeuwarden
 • 25 november 2021 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Hoe herken je een LVB?'
  live vanuit Amsterdam
 • 27 januari 2022 tussen 15.30 en 17.00 uur: 'Hoe kunnen mensen met een LVB meedoen?'
  live vanuit Rotterdam
 • April 2022: 'Hoe zorgen we voor een toegankelijke overheid voor mensen met een LVB?'
  live vanuit Den Haag

Aanmelden of bijwonen

Werk je met mensen die een licht verstandelijke beperking hebben? Of richt je de lokale samenleving in, op welke manier dan ook? Dan ben je van harte welkom om de livestreams online te volgen. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier van LVB doet mee. Na je aanmelding krijg je de link een week voor de uitzending toegestuurd. Wil je aanwezig zijn bij een van de opnames? Stuur dan een bericht naar ‘LVB doet mee’. Meer informatie en eerdere uitzendingen vind je op de website van LVB doet mee.

Over LVB doet mee

LVB doet mee is een initiatief uitgevoerd door Stichting TurningPoint/Studio Noodzaak in opdracht van VWS, JenV, VGN, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, gemeente Leeuwarden en Divosa.