Nieuwe toolkit en e-learning voor werken met mensen met een LVB

De kans is groot dat je als professional, misschien onbewust, werkt met iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB). Iemand reageert dan bijvoorbeeld ‘lastig’. Communiceren kan in zo’n geval moeilijk zijn. Het Landelijk Kenniscentrum LVB ontwikkelde daarom een toolkit en e-learning om een mogelijke LVB eerder te herkennen en hiermee om te gaan.

Blik op LVB

De toolkit Blik op LVB biedt handvatten om prettig en met meer resultaat te werken met jeugdigen en jongvolwassenen met een LVB. Het zijn toegankelijke tools voor iedere (jeugd)professional. Met een LVB-blik om je heen kijken, kennis van een LVB en weten hoe jij daarbij kunt ondersteunen kan veel verschil maken.

Zie jij het, die LVB?

Omdat je een LVB meestal niet ziet, is de eerste stap het herkennen van een LVB. De e-learning Zie jij het, die LVB? helpt je hierbij en om in je werk hierop aan te sluiten. Naast een theoretisch kader komen er ervaringsdeskundigen aan bod, voorbeelden uit de praktijk en praktische handvatten, testen en opdrachten met betrekking tot een LVB

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de toolkit en e-learning op www.kenniscentrumlvb.nl.