Congres #InZo2022 gehandicaptenzorg: meld je aan!

Kom op maandag 27 juni naar het congres #InZO2022. Het onderwerp van dit jaar is 'Innovatie en het gebruik van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg'. De aanmelding is open. Meld je vandaag nog aan om verzekerd te zijn van je favoriete sessies!

Beeld: ©Ministerie van VWS

In de gehandicaptenzorg werken veel bevlogen professionals dagelijks aan sociale innovaties en het gebruik van zorgtechnologie om het leven van mensen met een beperking en hun naasten zo volwaardig mogelijk te maken. Dit doen zij in nauwe samenwerking met mensen met een beperking zelf en hun naasten.

Tijdens dit congres kun je volop kennismaken met de mensen achter deze inspirerende voorbeelden. Ook kun je een aantal vernieuwingen zelf ervaren én gelijkgestemden ontmoeten. Leer van de ervaringen en resultaten van 3 jaar werken met de Innovatie-impuls en laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden uit Begeleiding à la carte.

Wat is er te doen?

Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport, komt zelf kijken naar de ervaringen met sociale en technologische innovaties en vertelt vanuit het ministerie van VWS hoe dat past in de gehandicaptenzorg van de toekomst. Miele’s CEO Stefan Verhoeven praat je bij over de kunst van veranderen. Je gaat deze dag in gesprek met je collega’s uit het veld over hun ervaringen met het in gebruik nemen van diverse innovaties.

Kom vooral ook naar de belevingsmarkt en laat je verrassen. Ervaar een aantal vernieuwingen zelf! Daag jezelf bijvoorbeeld uit in Harm’s Escape Room of in de Escape Room Digihelden waarbij je technologie gebruikt bij het vinden van de oplossing. Maak een reis langs de Twinkels, oftewel goede voorbeelden van persoonsgerichte zorg. En wat dacht je van een selfie met robot Sara? En zo is er nog veel meer. Laat deze kans niet lopen en meld je vandaag nog aan!

Programma

09.30 – 10.15 uur       Inloop

10.15 – 11.00 uur       Plenair: Energieke opening en gesprek met Nina Huijboom (InteraktContour) en Susanne Duijndam (Middin)

11.00 – 11.30 uur       Pauze

11.30 – 12.30 uur       Ronde 1 workshops en lezingen

12.30 – 13.15 uur       Lunch

13.15 – 14.00 uur       Plenair: minister Conny Helder en Stefan Verhoeven (CEO Miele Nederland)

14.00 – 14.15 uur       Pauze

14.15 – 15.15 uur       Ronde 2 workshops en lezingen

15.15 – 15.30 uur       Pauze

15.30 – 16.30 uur       Ronde 3 workshops en lezingen

16.30 – 17.15 uur       Napraten met een hapje en drankje

Praktische informatie Congres #InZo2022

Congres #InZo2022 vindt plaats op maandag 27 juni van 09.30 tot 17.15 uur in Congrescentrum NBC in Nieuwegein. Een deel van het programma kan digitaal gevolgd worden. #InZo2022 is een congres van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Academy Het Dorp en Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.