Maak kennis met het sociale netwerk Buurtcirkel op 21 juni

Op 21 juni kun je kennismaken met het sociale netwerk Buurtcirkel. Tijdens deze Twinkelsessie neemt Richard van Vliet van Pameijer /+Vijf je mee in het gedachtegoed van Buurtcirkel. Zo hoor je onder meer het persoonlijke verhaal van één van de deelnemers, kun je ervaren hoe het is om je kwetsbaarheid te delen en gaan we in gesprek over ambities, uitdagingen en oplossingen voor (meer) verbinding in de wijk.

De buurtcirkel

De Twinkelsessie is bedoeld voor netwerkers die kansen zien om ontmoeting en verbinding in de wijk tot stand te brengen en interesse hebben in het concept Buurtcirkel. We richten ons op organisaties voor mensen met een beperking, bestuurders, managers, projectleiders, (persoonlijk) begeleiders en coaches. En op mee lerende en reflecterende systeempartijen.

Over de Buurtcirkel

'Een laagdrempelige manier om ontmoeting en verbinding tot stand te brengen.' Dat is Buurtcirkel. Met de ondersteuning van Buurtcirkel neemt het gevoel van ertoe doen, en het gevoel van ergens bij horen, enorm toe. 

Een Buurtcirkel bestaat uit 9-12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen en allemaal een hulpvraag hebben, groot of klein. Samen vormen zij een netwerk waarop zij in het dagelijks leven kunnen terugvallen. Iedereen in een Buurtcirkel helpt elkaar vanuit zijn eigen talenten en wordt daarbij ondersteund door een vrijwilliger en een professionele Buurtcirkelcoach. Zo leren deelnemers zelfstandiger leven en zich makkelijker bewegen in de samenleving waardoor de vraag naar zorg en ondersteuning afneemt.

Buurtcirkel is doorontwikkeld binnen Begeleiding à la carte van Volwaardig leven en is een initiatief van Pameijer/+Vijf. Wil je meer weten, of wil je zelf ook een Buurtcirkel starten? Kom dan naar onze (online) interactieve Twinkelsessie.

Over Begeleiding à la carte

Als onderdeel van het programma Volwaardig leven hebben gedurende 2 jaar 40 zorgorganisaties in 36 vernieuwingstrajecten aan hun vernieuwing van persoonsgerichte zorg gewerkt met het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte.

Ieder vernieuwingstraject heeft op een eigen wijze kleur gegeven aan persoonsgerichte zorg. Het heeft een rijk palet opgeleverd aan kennis en tools voor de hele sector: er zijn meer dan 35 kennisproducten ontwikkeld, meer dan 13 vlogs en meer dan 90 inspirerende artikelen.

Dit gebeurde in nauwe afstemming met cliënt, familie en naasten. De opgedane kennis kun je vinden via kennisplein gehandicaptenzorgEr zijn het afgelopen jaar van deze resultaten Twinkels gemaakt. In het Twinkelmagazine staan inspirerende voorbeelden voor persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector. Dit jaar worden er nog een paar gemaakt, waaronder de Twinkel over Buurtcirkel.

Praktische informatie

Wat:                   Twinkelsessie Buurtcirkel
Datum:              dinsdag 21 juni 2022
Tijd:                    14:00-15:45 uur
Wie:                    bestuurders, managers, projectleiders, (persoonlijk) begeleiders, coaches in de gehandicaptenzorg & mee lerende en reflecterende systeempartijen

Aanmelden via deze link (aanmelden kan tot en met vrijdag 10 juni a.s.)