Uitnodiging interactief programma 'Waar de helden zijn

Het ministerie van VWS werkt vanuit het programma Volwaardig leven aan het passend en toekomstbestendig maken van de gehandicaptenzorg. Hierbij is meer erkenning en herkenning voor naasten een belangrijk speerpunt. Daarin nodigen we je graag uit een interactief programma rond de documentaire ‘Waar de helden zijn’.

Portret Marike van Weelden 2
Beeld: ©Ministerie van VWS

De documentaire ‘Waar de helden zijn’ gaat over een gezin. Arne, Marike, Bieneke en Jons. Het stormt in het hoofd van Jons, hij stormt door het huis. Hoe groter hij wordt, hoe moeilijker het is om thuis voor hem te zorgen. Op zijn zevende nemen zijn ouders de moeilijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen. Hoe voelt dit als ouder? En als zus?

De documentaire duurt 50 minuten en bestaat uit video’s uit het familiearchief, interviews met het gezin en scènes uit de theatervoorstelling Lastige Ouders. Na afloop van de documentaire is er een nabespreking onder leiding van theatermaker Pieter Tiddens. Samen blikken we terug op de documentaire, delen we over eigen ervaringen en kijken naar de toekomst.

Praktisch

Kosten? Gratis, aangeboden door het ministerie van VWS
Wanneer? Dinsdag 30 november van 10.30 tot 12.30 uur
Waar? Online, via MS Teams
Voor wie? Cliënten, naasten, zorgprofessionals, bestuurders, beleidsmakers en alle andere geïnteresseerden.
Aanmelden? Stuur een e-mail naar volwaardigleven@minvws.nl ovv ‘Documentaire 30 november’