4 vernieuwende projecten in persoonsgerichte zorg: Twinkel je mee?

Goed aansluiten bij behoeftes van cliënten. Dat is vernieuwende persoonsgerichte zorg. Klinkt simpel, maar je krijgt dat niet zomaar voor elkaar. Het vraagt om anders kijken en denken en soms om een flinke dosis doorzettingsvermogen. Toch lukt het steeds meer organisaties. Met de Twinkelcampagne van vernieuwingstraject Begeleiding à la carte delen organisaties goede ideeën en inspiratie waar cliënten een fijner leven door krijgen. Onlangs zijn er weer vier nieuwe projecten toegevoegd.

Twinkel

Met Doe’Rtoe ontwikkelt Esdégé-Reigersdaal digitale en technische oplossingen die echt iets toevoegen aan het leven van cliënten. Kiki, moeder van Thijs, is enthousiast: ‘Want je wilt als ouder dat je kind zoveel mogelijk zelf kan.’ En bij De Berkelhof is ‘Eén paar handen per cliënt’ het streven. Niet eenvoudig in de dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, maar het kan! Moeder Melanie: ‘Mijn dochter Fieke heeft zoveel baat bij vertrouwde gezichten. Ze geniet zo dubbel van de dagbesteding.’

Twinkelcampagne

Twee voorbeelden van vier vernieuwende projecten, ook wel Twinkels genoemd, die onlangs zijn toegevoegd  aan de Twinkels Persoonsgerichte zorg van vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Door via deze campagne ideeën te delen, zorgen we samen voor meer tevreden cliënten, naasten en medewerkers in de gehandicaptenzorg die zich gehoord en gezien voelen.

De organisaties hebben voor de uitvoering van deze ideeën net dat bijzondere stapje extra gezet. Dat proces levert waardevolle kennis op. Kennis waarmee de zorg toekomstbestendig wordt en meer passend bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking; het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Met de toevoeging van deze 4 nieuwe Twinkels, staat de teller momenteel op 8. Daar blijft het niet bij, want ook de komende maanden worden er nieuwe Twinkels toegevoegd.

Doe je ook mee?

Twinkels delen we niet alleen graag met jou, maar met de hele gehandicaptensector. #Twinkel je ook mee? Dit is wat jij kunt doen:

1.            Kijk of er een Twinkel is die je aanspreekt. Ga hiervoor naar het online twinkelmagazine:. Wijs jouw collega erop. Is dit ook iets voor jullie? Ga dan vooral aan de slag met het stappenplan of de tips.

2.            Blijf op de hoogte van nieuwe ideeën. Volg de hashtag #Twinkels op social media.

3.            Deel de Twinkels op social media. Gebruik daarvoor de hashtags #Twinkels en #gehandicaptensector.