Mini-Special Documentaire ‘Waar de helden zijn’

Op maandagmiddag 5 juli 2021 organiseert Begeleiding à la carte van Volwaardig Leven een online bijeenkomst waarin we de documentaire ‘Waar de helden zijn’ laten zien. Deze documentaire gaat over het gezinsleven met een zorgintensief kind en de overgang naar een zorgorganisatie.

foto van twee mensen die bellenblazen
©Ministerie van VWS

We zien het leven van Jons en hoe Arne, Marike en Bieneke daarmee omgaan. Hoe voelt het voor een ouder om een zorgintensief kind uit huis te moeten plaatsen? En hoe heeft Bieneke, de zus van Jons, dit allemaal ervaren? De documentaire bestaat uit scènes uit de voorstelling Lastige Ouders, interviews en video’s uit het familiearchief.

Na het zien van de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over wat de documentaire voor jou betekent. Daarnaast is het mogelijk om met elkaar en met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS in gesprek te gaan over wat dit vraagt voor de toekomst. Hoe bieden we betere zorg aan kinderen, zoals Jons?  En hoe kunnen we de samenwerking met naasten verbeteren om hen te ondersteunen?

Praktische informatie

Wanneer: maandag 5 juli 2021

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur

Waar: online, via MS Teams

Kosten: gratis

Aanmelden: Meld je aan via het inscrijfformulier