Bij het Houvast hebben cliënten de regie: “Ik ben blij dat de begeleiding zich hier aan mij aanpast in plaats van andersom.”

Anouk en Sofie, projectleiders Volwaardig Leven van het ministerie van VWS, brachten samen met Janneke van Vilans een werkbezoek aan Het Houvast. ‘Cliënten en begeleiders staan hier naast elkaar in plaats van tegenover elkaar’, zeggen zowel begeleiders als cliënten.

werkbezoek houvast
©Carin de Ben photography

Het Houvast neemt deel aan begeleiding à la carte en biedt mensen met een intensieve ondersteuningsvraag de mogelijkheid om een zo zelfstandig en normaal mogelijk leven te hebben waarbij ze steun en zorg krijgen waar nodig. Dat betekent dat een cliënt een eigen woonplek heeft in de wijk en hij of zij aangeeft welke zorg nodig is. Dat verschilt per persoon. Zo krijgt Cathy hulp bij klusjes en kan ze haar verhaal kwijt bij de begeleiding, die echt de tijd voor haar heeft.

In dit artikel lees je de ervaringen van Johan en Cathy die ze deelden tijdens het werkbezoek. Ook lees je hoe de bezoekers de ontmoeting ervaren hebben.

werkbezoek houvast
©Carin de Ben photography