Deeltijdverblijf in de gehandicaptenzorg: ‘het is mogelijk, maar het vraagt wel om creativiteit en doorzettingsvermogen’

Deeltijdverblijf is een mogelijkheid om de overgang van thuis naar een instelling geleidelijk te laten verlopen. Er zijn nog niet veel organisaties die dit regelen. De Prinsenstichting ging er al wel mee aan de slag. Hun conclusie? Het is mogelijk, maar het vraagt wel om creativiteit en doorzettingsvermogen.

lachende client
Beeld: ©Ministerie van VWS

Op dit moment worden mensen met een beperking lang in de eigen situatie opgevangen. Daarna volgt dan een harde overgang naar een instelling. Ineke Huibregtsen, directeur van de Prinsenstichting vertelt: ‘Zo’n harde overgang past niet bij mensen. Het is normaal dat je verschillende woonvormen kunt uitproberen. Het is een manier voor mensen met een beperking om zich verder te ontwikkelen en hun vleugels uit te slaan.’

Het hele artikel lees je op de website van Vilans.