Minister van Ark op werkbezoek bij maatwerkplek van ASVZ

Op 25 februari bracht de minister van Medische Zorg, Tamara van Ark, een bezoek aan ASVZ om te praten over de maatwerkplekken. Vanuit het programma Volwaardig Leven worden, samen met zorgkantoren en aanbieders, dit soort passende plekken gerealiseerd.

Werkbezoek van Ark

Sommige mensen lopen vast in het zorgsysteem, bijvoorbeeld omdat ze zowel gehandicaptenzorg als geestelijke gezondheidszorg nodig hebben. Met ‘een plek voor het leven’ hoeven cliënten niet meer te verhuizen van de ene zorglocatie naar de andere. Vaste begeleiders bieden hen stabiliteit en vertrouwen. Op deze manier krijgen ze de ruimte om lange termijn (werk)relaties met andere mensen aan te gaan. Doordat ze meer successen ervaren, groeit ook het zelfvertrouwen.

Zorgorganisatie ASVZ biedt 14 maatwerkplekken en 8 zogeheten PRO-plekken aan. Dat zijn de voorlopers van de maatwerkplekken.

Meer informatie over maatwerkplekken vind je hier