Mis het niet: Online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november 2020

Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het online congres Volwaardig leven. Dagvoorzitter is presentator en journalist Gijs Wanders. Het belooft een veelzijdig en inspirerend online congres te worden, met onder andere filosoof Bas Haring als een van de keynote sprekers.

Congres volwaardig leven

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen.

Gevarieerd en uitgebreid programma

Het online congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en (toekomstige) zorgmedewerkers. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. We delen de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en laten zien hoe we verder gaan.

Het congres is verdeeld in 4 dagdelen: met lezingen voor grote groepen en interactieve sessies voor maximaal 20 personen. Meld je bijvoorbeeld aan voor een interactieve sessie of inspirerende lezing over: levensloopbegeleiding voor mensen met autisme, liefdevolle zorg, belevingsleren, interprofessioneel keuzeonderwijs, innovatieve ideeën voor persoonsgerichte zorg, een handreiking technologie voor cliëntenraden, een tekenlab of een sessie over het zorgtestament. Voor iedereen proberen we een passend en afwisselend programma te bieden. 

Save the date congres Volwaardig Leven

Praktische informatie

  • Datum: 24 en 25 november 2020
  • Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Locatie: online
  • Kosten: gratis

Over Volwaardig leven

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst.