Podcast: Held in de nacht

Tijdens het symposium over nachtzorg in Nieuwegein, op maandag 3 februari, is de podcast Held in de nacht gelanceerd. In deze eerste podcast over nachtzorg in de gehandicaptensector vertelt Bernadette Kraan, ruim 20 jaar werkzaam in de nachtzorg, over haar werk bij de Gemiva-SVG Groep.

cartoon held in de nacht

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft met Gemiva-SVG Groep de podcast ontwikkeld, met het doel om medewerkers in de nacht een podium te geven. De nachtzorg is soms letterlijk onzichtbaar en verdient het om gezien te worden.

Om die reden werd ook het symposium ‘Held in de Nacht’ georganiseerd door het programma Volwaardig leven en de VGN. Tijdens deze bijeenkomst werd de nachtzorg in de volle breedte belicht. Zo kwam het belang van een goede nachtzorg, lekker slapen, technologie en domotica en onderlinge afstemming tussen dag- en nachtzorg aan de orde.

De bijeenkomst is de eerste ‘special’ in een reeks vanuit het vernieuwingstraject Begeleiding a la carte, onderdeel van het programma Volwaardig leven, waarbij steeds een ander actueel thema binnen de persoonsgerichte zorg centraal staat.

Beluister de podcast