VWS en VGN kijken met ‘Wij willen gezien worden’ naar oplossingen

Medewerkers uit de gehandicaptenzorg ervaren dat de werkdruk steeds verder oploopt door het tekort aan personeel. Zo is het manifest “Wij willen gezien worden” inmiddels ondertekend door meer dan 60.000 mensen uit de gehandicaptensector. Deze is op 26 september aangeboden aan minister Hugo de Jonge.

Een man en een vrouw zitten aan tafel en geven elkaar een high five

In het kader van het programma Volwaardig leven startten VGN, verschillende beroepsorganisaties en VWS  eerder al een landelijke arbeidsmarkttafel om gezamenlijk acties in gang te zetten. De VGN en het ministerie van VWS herkennen de vraagstukken die genoemd worden in het manifest. Om de krachten te bundelen, is afgesproken dat de initiatiefnemers van het manifest regelmatig aansluiten om input te leveren en hun netwerk in te zetten. Lees hier meer over het gesprek met de initiatiefnemers.

Op de pagina over vakmanschap vindt u meer informatie over welke acties in het kader van Volwaardig leven worden opgepakt. Zoals het opleiden van ambassadeurs om het imago van de sector te versterken. Daarnaast is er vanuit VWS het zorgbrede programma “Werken in de zorg” waarin het arbeidsmarktvraagstuk in de zorg centraal staat.