06 juni Uitnodiging online bijeenkomst 'Alles is anders!?'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Hoe gaat het met jou, als vader of moeder? Misschien niet het juiste moment nu met Corona? Aan de andere kant: wanneer maak je wel tijd voor jezelf? Want in deze onzekere tijd wordt er van jou als ouder, maar ook als partner (en schooljuf/meester) nóg meer van jou en je veerkracht gevraagd. 

uitnodiging is alles anders

Derde webinar: wie wil je nog meer zijn?

Herontdek jezelf weer in de interactieve reeks

  • Wie was je ervoor?
  • Wie ben je nu?
  • Wie wil je nog meer zijn?

Op 31 januari was de eerste livestream van ons drieluik: Wie was je ervoor? De eerste aflevering voor ouders kun je hier terugkijken en de eerste aflevering voor brussen vind je hier.

Het tweede webinar Wie ben je nu? vindt plaats op 28 maart en de afsluiting Wie wil je nog meer zijn? doen we op 13 juni. 

Jullie weten hoe het is om als ouder of brus te leven met een zorgkind.

Elk gezin heeft als uitdaging om werk-leven-opvoeden in een goede balans te houden. Wanneer er binnen het gezin een kind is met een zorgvraag - en alles wat daar verder bij komt kijken - wordt  het opnieuw vinden en behouden van de juiste balans een nog grotere uitdaging. Bij ouders met een zorgkind komen relatieproblemen en burn-outs bovengemiddeld vaak voor. De diagnose, het verwerkingsproces, het leren omgaan met de situatie en het zorglandschap zijn voor ouders een extra belasting. Ook kunnen ouders van zorgkinderen emotioneel zwaarbelast worden doordat er disbalans ontstaat tussen de zorgtaken en de kwaliteit van onder meer relaties, werk, vrije tijd en financiën. Vaak is het moeilijk dit alles met elkaar te combineren.

En wist je dat los van de impact op ouders ook de brussen zwaarbelast worden wanneer zij opgroeien in een zorggezin?

  • broers en zussen hebben een grote impact op elkaars welzijn en ontwikkeling
  • brussen lopen een tot 3 keer verhoogd risico op het ontwikkelen van eigen psychische problemen
  • het gezin functioneert slechter als ouders de diagnose niet erkennen en zo meer op brussen leunen
  • brussen blijven liever onzichtbaar om het gezin te verlichten
  • lotgenotencontact is essentieel ter compensatie van verlies aan aandacht en tijd van ouders

Vanaf het moment dat je ouder of brus werd van een zorgkind werd alles anders. Is dat ook zo of lijkt dat maar zo? In onze webinars gaan we in op de vraag en willen we jullie inspireren en (inforatieve) ondersteuning bieden.

De webinars worden via een livestream uitgezonden maar zijn blijvend terug te kijken op deze webisite. Mocht je vraag tijdens het webinar niet aan bod zijn gekomen dan doen we hier ons best om je vraag alsnog te beantwoorden. Wil je tijdens het terugkijken nog een vraag stellen dan kan dat ook. We proberen de vragen en antwoorden op de pagina van het webinar te publiceren en te beantwoorden.

Mocht je suggesties hebben voor onderwerpen die we binnen het webinar kunnen behandelen horen we deze graag. Stuur ons een mail met je ideeen!

De webinars worden afwisselend gehost door Anjet van Dijken en Wil Molenaar. In ieder webinar worden zij bijgestaan door een ouder of brus. Vind je het leuk om tijdens het webinar live in de studio mee te praten dan kun je je hier aanmelden.