25 maart Voorstelling Lastige ouders

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Het Parktheater te Eindhoven

Parktheater, Elzentlaan 50. 5615 CN te Eindhoven

Het programma Volwaardig leven biedt in samenwerking met Kracht van Beleving de voorstelling Lastige ouders aan in het Parktheater te Eindhoven.  Bezoekers maken tijdens de anderhalf uur durende voorstelling kennis met het aangrijpende verhaal van de ouders en zus waarvan de zoon/broer een beperking heeft. Na afloop gaan de acteurs met het publiek in gesprek over de thema’s die in de voorstelling naar voren komen en waar naasten mee te maken krijgen.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meld u zich dan snel aan via Kracht van Beleving. De voorstelling is kosteloos. Aanmelden is verplicht.

Over ‘Lastige ouders’

De voorstelling ‘Lastige ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling.

Meer informatie: https://www.krachtvanbeleving.nl/voorstellingen/lastige-ouders/.