12 november Schrapsessie regeldruk in de gehandicaptenzorg - Oost Nederland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Wehl

Elver, Nieuw Wehlseweg 14, 7031 HW, Wehl.

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaat Kennisplein Gehandicaptensector wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die zij op 24 september organiseren. Samen met uw collega’s gaat u aan de slag om regeldruk binnen uw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

Kosten: Gratis
Voor wie: Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de gehandicaptenzorg
Aanmelden kan hier.

Snappen, schrappen en verbeteren

De schrap- en snapsessie bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een schrapsessie waarin we aandacht besteden aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe u processen kunt verbeteren. Laat u inspireren door de ervaringen van andere deelnemers!
 
Na de schrapsessie gaat u binnen uw organisatie aan de slag met het schrappen van regels of slimmer registreren. 6-8 weken na de schrapsessie vindt de tweede bijeenkomst plaats, de snapsessie. Dan ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en heeft als doel te inventariseren welke regels op landelijk niveau aangepakt moeten worden.

Programma

13.00 – 13.30 uur Inloop
13.30 – 13.45 uur Plenair programma
13.45 – 15.15 uur Aan de slag: werken aan minder regeldruk
15.15 – 15.45 uur Kennis uitwisseling & resultaten delen
15.45 – 16.30 uur Hoe nu verder?
Vanaf 16.30 uur Borrel

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de schrap-tweedaagse? Stuur een mail aan Simone van Vugt, projectassistent programma (ont)regel de zorg, via minderregeldruk@vilans.nl.